CV

Jan Bezuijen

beiaardier / organist

 

 

 

Jan Bezuijen is in 1954 geboren in Ouddorp. Hij heeft zijn eerste muziek onderwijs van zijn vader gekregen. Hij heeft piano en orgel gestudeerd, daarna studeerde hij koor en orkest directie bij SNK en heeft een cursus bij de Kurt Thomas Stichting gevolgd.

 

In 1978 is hij begonnen met de beiaardstudie aan de Nederlandse Beiaard School te Amersfoort met de bijvakken: theorie, orgel en piano. In 1981 heeft hij zijn praktijkdiploma en in 1984 het diploma Uitvoerend Musicus Beiaard, met aantekening voor improvisatie behaald.

 

Hij is zowel organist als stadsbeiaardier in Goedereede, organist in Ouddorp en in Stad aan 't Haringvliet, tevens is hij dirigent.

 

Concerten heeft Jan o.a. gegeven in Nederland, België, Noorwegen, Litouwen en USA.

 

 

 

 

Jan Bezuijen, born in 1954, received his first musical education from his father. He studied piano and organ and got his diploma church organ at the Dutch Association of Organists. He studied choral and orchestral conducting, and followed the seminar of the Kurt Thomas Stichting.

 

In 1978 he began studying at the Dutch Carillon School in Amersfoort. In 1984 he received the soloist diplom (master) carillon.

 

Jan Bezuijen is organist in Goedereede, Ouddorp and Stad aan

't Haringvliet and carillonneur in the tower of Goedereede. He is also choral conductor.

 

He plays concerts in the Netherlands, Belgium, Norway, Lithuania and USA.